ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Δεν θα σταματήσουμε την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας
Συνεχίζουμε τους αγώνες μας τιμώντας τους αγώνες
των Ηρώων Συναδέλφων μας

Συνάδελφοι,
Έχουν συμπληρωθεί πέντε ολόκληρα χρόνια από την πρωτοφανή και συνεχόμενη βάρβαρη νεοφιλελεύθερη επίθεση απέναντι στα δικαιώματα των Ελλήνων εργαζομένων.
Ότι πιο προοδευτικό εργασιακό ,οικονομικό και κοινωνικό πλαίσιο είχαν κατακτήσει οι εργαζόμενοι με αγώνες, ιδρώτα και αίμα τα τελευταία 150 χρόνια, με αφετηρία πάντα την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ του 1986, οι προηγούμενες μνημονιακές Κυβερνήσεις πρόλαβαν να το διαλύσουν και να το αφανίσουν αφήνοντας μεγάλες κοινωνικές ομάδες στη μοίρα της φτώχειας και της εξαθλίωσης.
Τώρα ,τους τελευταίους τρεις μήνες, μια νέα Κυβέρνηση έχει την ευθύνη για την Πατρίδα και τον Λαό της. Μια Κυβέρνηση που έλαβε την ψήφο του ελληνικού λαού ,ώστε να κάνει πράξη τις προεκλογικές δεσμεύσεις της για αποκατάσταση των σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών που αδίκως επωμίσθηκαν στις πλάτες τους οι εργατικές ,λαϊκές οικογένειες.
Τρεις ολόκληρους μήνες μεγάλες ,αδύναμες κοινωνικές ομάδες καθώς και η εργατική τάξη περιμένουν τις νομοθετικές εκείνες πράξεις της Κυβέρνησης που θα δώσουν άλλη πνοή και όραμα στους μη έχοντες και μη κατέχοντες.
Τρεις ολόκληρους μήνες αναμένουμε την Κυβερνητική «δημιουργική ασάφεια» να πάρει σάρκα και οστά .
Καλούμε, λοιπόν, την Ελληνική Κυβέρνηση από την κυβερνητική παραπλάνηση να περάσει στην δημιουργική αποκατάσταση με:
α ) Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751,00ΕΥΡΩ.
β ) Την αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
γ ) Την επαναφορά της επεκτασιμότητας των Κλαδικών και
Ομοιοεπαγγελματικών Συμβάσεων.
δ ) Επαναφορά του δικαιώματος των συνδικάτων στην μονομερή προσφυγή στην
Διαιτησία και επαναφορά των αρμοδιοτήτων στον Ο.ΜΕ.Δ.
ε ) Την αποκατάσταση της λεηλασίας της σύνταξης στους απόμαχους της εργασίας.
στ ) Την αποκατάσταση της κλοπής του Επιδόματος Ανεργίας.
Επιζητούμε και διεκδικούμε το κοινωνικό, οικονομικό ,εργασιακό και ασφαλιστικό πλαίσιο που προϋπήρχε πριν τον μνημονιακό οδοστρωτήρα του 2010.

Είναι επένδυση για την Χώρα και τον Λαό η επένδυση στα κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων
Συνάδελφοι,
Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ του 2015 για την εργατική τάξη της Πατρίδας μας ,για την Ομοσπονδία μας ,για τους έλληνες χειριστές είναι ένα άλλο ξεκίνημα αγώνων. Ένα καινούργιο ξεκίνημα για να θυμόμαστε και να τιμούμε τον ενάμισι περίπου αιώνα ζωής που μετρούν οι θυσίες των εργαζομένων σε ολόκληρο τον κόσμο.
Οι αμέτρητοι αγωνιστές ,που έπεσαν στο καθήκον του αγώνα για τις αξίες και τα ιδανικά των εργαζομένων, είναι παράδειγμα συνεχόμενα φωτεινό αλλά και ύψιστη υποχρέωσή μας. Οφείλουμε τώρα εμείς να πρωτοστατήσουμε ξανά όπως είχαν πρωτοστατήσει και οι συνάδελφοί μας εργαζόμενοι αγωνιστές.
Όπως τα κατάφεραν αυτοί οφείλουμε να τα καταφέρουμε και εμείς.
Η συμμετοχή μας πλέον αποτελεί ευθύνη του καθενός ξεχωριστά.
H συμμετοχή όλων θα κάνει το εργατικό κίνημα, μα πάνω απ΄ όλα η συμμετοχή όλων των συναδέλφων χειριστών, θα κάνει τον Κλάδο μας ακόμα καλύτερο, ακόμα αξιόπιστο, ακόμα μαζικότερο, ακόμα πιο υπολογίσιμο για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του επαγγέλματός μας.
Συνάδελφοι χειριστές, η 1η του ΜΑΗ δεν είναι αργία, είναι απεργία.
* Απεργούμε και σηματοδοτούμε έτσι τις θυσίες και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης.
* Ανάβουμε τον φάρο που θα μεταλαμπαδεύσει ότι τίποτα δεν μας χαρίστηκε όλα
κατακτήθηκαν.
Ο Κλάδος μας ,σύσσωμοι όλοι οι χειριστές μηχανημάτων της Χώρας μας, συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις ,συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για τον εορτασμό της ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ από τα κατά τόπους ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ της Χώρας.

Η Ομοσπονδία μας θα συμμετάσχει δυναμικά με τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους συναδέλφους χειριστές του Νομού Αττικής στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει η ΓΣΕΕ στις 11,00΄π.μ. της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 1ης ΜΑΗ 2015 στην ΠΛΑΤΕΙΑ KΛΑΥΘΜΩΝΟΣ .

Ζ Η ΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΚΡΑΤΑΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΛΑΒΑΡΟ ΤΩΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΩΝ ΘΥΣΙΩΝ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΓΙΑ ΤΗΝ Ο.Χ.Μ.Γ.Ε.
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ             ΠΑΝ. ΧΑΤΖΑΚΟΣ

Leave a comment