Αριθμ.Πρωτ:   1366                                                                                      ΑΘΗΝΑ:     28/02/2019                                                                                              

                                                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

        Θέμα : Καταγγέλλουμε του τραμπουκισμούς και τις ψευτιές των δυνάμεων                  του  ΠΑΜΕ .

Συνάδελφοι,

   Η Ομοσπονδία Χειριστών καταγγέλλει τους τραμπουκισμούς και τους προπηλακισμούς που για άλλη μια φορά έλαβαν χώρα από τις υποτιθέμενες ταξικές δυνάμεις ,αυτές του ΠΑΜΕ .

    Στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων αυτό που επικράτησε ήταν η βία , οι αντιπαραθέσεις και οι ύβρεις με απώτερο σκοπό την ματαίωση του συνεδρίου όπου και το κατάφεραν .

   Το σχέδιο τους ολοφάνερο. Διαμορφώνουν κλίμα ότι όλοι οι αντιπρόσωποι των περισσότερων συνδικαλιστικών οργανώσεων ( εκτός αυτών που ελέγχουν αυτοί) είναι νόθοι και έχουν εκλεγεί μέσο επίπλαστων διαδικασιών .

   Ρίχνουν συνεχώς λάσπη στον ανεμιστήρα .

   Καλλιεργούν ότι υπάρχει ένα κλίμα σήψης μέσα στις τάξεις του συνδικαλιστικού κινήματος , σαν ένα καζάνι που βράζει .

   Όλη αυτή η στάση όμως μόνο τυχαία δεν είναι . Είναι καλά σχεδιασμένη και διαμορφωμένη για να δώσει απαντήσεις την κατάλληλη στιγμή. Ήδη έχουν φτιάξει τον εχθρό και τον υπαίτιο της ήττας τους .

   Έτσι ,λοιπόν, πιστεύουν πως όλο αυτό το κλίμα που έχουν δημιουργήσει θα λειτουργήσει ως ασπίδα στην επερχόμενη ήττα τους που διαφαίνεται στο συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Καλαμάτα .

   Από την επομένη κιόλας ώρα είναι υποχρεωμένοι από την μια να δικαιολογήσουν στην ελληνική κοινωνία την ανυπαρξία τους μέσα στο εργατικό κίνημα και από την άλλη να συσπειρώσουν τον κομματικό τους στρατό χωρίς απώλειες από τους τριγμούς που θα παρουσιαστούν .

   Όμως ένα είναι σίγουρο ότι η δημοκρατία και η αλήθεια θα επιβληθεί απέναντι στους τραμπουκισμούς και τα ψέματα .

  Δράττοντας την ευκαιρία θα θέλαμε να δώσουμε και μια απάντηση για τη συνέντευξη τύπου του εκπροσώπου του ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα ενόψει του συνεδρίου της ΓΣΕΕ .

                                                        ./.

                                                          -2-

   Ενημερωθήκαμε από συναδέλφους μας για την συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε . Εκ των υστέρων βέβαια την παρακολουθήσαμε και εμείς ,καθώς μάθαμε ότι υπήρξε αναφορά για την  Ομοσπονδία  Χειριστών, γιατί υπό άλλες προϋποθέσεις θα μας ήταν παντελώς αδιάφορη .

  Έτσι, λοιπόν ,διαπιστώσαμε μια συνέντευξη τύπου παρωδία με ψέματα και συκοφαντίες .

Δεν θα μπαίναμε στο κόπο ούτε να παρακολουθήσουμε την συνέντευξη αλλά ούτε και να απαντήσουμε στον ορυμαγδό  ψεμάτων που ειπώθηκαν .

    Όμως, στο όνομα της ιστορίας και των αγώνων της  Ομοσπονδίας μας ,οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια  απέναντι στα υπονοούμενα και στις συκοφαντίες  του ΠΑΜΕ .

    Ειπώθηκε από τα επίσημα χείλη του εκπροσώπου του ΠΑΜΕ ό,τι ¨η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ  αύξησε  τις δυνάμεις της από το τελευταίο συνέδριο της ΓΣΕΕ και μάλιστα τις διπλασίασε ¨ αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται όχι για πραγματικά νούμερα  και  μαζική συμμετοχή εργαζομένων, αλλά για μια επίπλαστη  εκλογική διαδικασία  που δεν ανταποκρίνεται  στο πραγματικό  συνδικαλιστικό μέγεθος  της  Ομοσπονδίας .

   Τους απαντάμε ,λοιπόν, ότι η Ομοσπονδία μας  έχει στη δύναμη της 68 πρωτοβάθμια σωματεία  σε όλη τη χώρα .

   Σε κάθε Νομό και σε κάθε Εργατικό Κέντρο υπάρχει σωματείο χειριστών που δραστηριοποιείται .

   Μάλιστα στο σύνολο τους τα σωματεία μας είναι εκείνα που κρατούν Θερμοπύλες στα Εργατικά  Κέντρα με την συμμετοχή τους και την μαζικότητά τους . 

   Όσον αναφορά  την δήλωση τους, για των διπλασιασμό των δυνάμεων μας από το τελευταίο συνέδριο  , άνθρακας ο θησαυρός τους , καθώς είναι ένα μεγάλο  προβοκατόρικο ψέμα όπως και τα περισσότερα που ισχυρίστηκαν.

   Η Ομοσπονδία Χειριστών από το προηγούμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ με αυτό που θα πραγματοποιηθεί στη Καλαμάτα έχει συγκρατήσει περίπου τις ίδιες δυνάμεις .

   Οκτώ (8) αντιπροσώπους είχε στο συνέδριο της ΓΣΕΕ το 2016 ,(8) αντιπροσώπους θα έχει στο συνέδριο της ΓΣΕΕ το 2019

   Κύριοι του ΠΑΜΕ στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί .

   Σας καταλαβαίνουνε ,βέβαια ,για την ταραχή που σας έπιασε  και επιτίθεστε με ψέματα και συκοφαντίες απέναντι στην Ομοσπονδία μας .

   Έτσι ,λοιπόν , τα ψέματα και η λάσπη στον ανεμιστήρα δεν μας αγγίζουν  , γυρίζουν πίσω σε αυτούς που δεν σέβονται τους χιλιάδες συναδέλφους  χειριστές .

                                                               ./.

                                                            -3-

   Οι ίδιοι, οι συνάδελφοι μας χειριστές σας έχουν δώσει την απάντηση τους ,καθώς σας αγνοούν επιδεικτικά σε κάθε εκλογική διαδικασία του κλάδου μας .

                   Σας έχουν απομονώσει εκτός του επαγγέλματος μας !

                                      ΓΙΑ ΤΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ της  Ο.Χ.Μ.Ε.Ε.