ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΩΝ
ΚΑΙ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Γραφεία:Μενάνδρου 85-104 38 –Αθήνα
Τηλ.210-5237318 ,ΦΑΞ: 210-5227823
Site:www.oxmge.gr & e-mail: omosp@oxmge.gr
Αθήνα : 22 /04/2016
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 965
Π Ρ Ω ΤΟ Μ Α Γ Ι Α 2016
ΠΡΟΣ
Όλα τα σωματεία –μέλη της δύναμης της Ομοσπονδίας
΄Εδρα τους
————
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΪΟΥ 2016

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ δεν είναι Αργία είναι Απεργία.
Ο αρμόδιος Υπουργός – και η Κυβέρνηση- όμως έντεχνα προσπάθησε να μεταφέρει τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς τη Τρίτη του ΠΑΣΧΑ κάνοντάς την μια απλή εθιμοτυπική γιορτή ,που μαζί με τις ημέρες αργίας του ΠΑΣΧΑ θα δημιουργήσει ένα μεγάλο ταξίδι αναψυχής για το σύνολο της Ελληνικής Κοινωνίας και εν κατακλείδι της Εργατικής Τάξης.
Με τον τρόπο αυτό θέλουν να εκμηδενίσουν ή και να εξαφανίσουν αντιδράσεις και κινητοποιήσεις της Εργατικής Τάξης που συνδέονται με τις αρχές και τις αξίες της Πρωτομαγιάς.
Εμείς όμως είμαστε εδώ και δίνουμε το δικό μας χρώμα και τόνο στα ιδανικά που πρεσβεύει η
1η του ΜΑΗ .
Απεργούμε την ΚΥΡΙΑΚΗ 8 του ΜΑΗ αντιδρώντας έτσι στους αντιμνημονιακούς νόμους για την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας
Συνάδελφοι,
Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους Έλληνες εργαζόμενους για άλλη μια φορά τα τελευταία έξι χρόνια μέσα στην οργή και την αγανάκτηση. Οι επιθέσεις που δεχόμαστε είναι πιο εντεινόμενες και πιο πολύπλευρες κατά των εργασιακών , οικονομικών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας.
Εμείς είμαστε ο πιο πολύπαθος κρίκος της Ελληνικής κοινωνικής αλυσίδας που καλείται να πληρώσει και να ξαναπληρώσει για τα μεγάλα απόνερα της οικονομικής κρίσης. Μια οικονομική κρίση που ρίχνεται μονομερώς και αδίκως στις πλάτες των εργαζομένων για να αποπληρωθεί.
Συνάδελφοι,
Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει ακόμα και τους ΄Ελληνες εργαζόμενους αλληλέγγυους στο πλευρό των προσφύγων αναδεικνύοντας τις πανανθρώπινες αξίες της Εργατικής Τάξης για στήριξη, βοήθεια και αλληλεγγύη για κάθε συνάνθρωπο που έχει την ανάγκη μας.
Η 1η ΜΑΗ για εμάς τους εργαζόμενους είναι ημέρα μνήμης για τους Ήρωες Αγωνιστές που έπεσαν στον βωμό του αγώνα για την διεκδίκηση και την θεμελίωση βασικών αναγκών υπέρ της Εργατικής Τάξης όλου του κόσμου.
Οι αγώνες μας έχουν ως παρακαταθήκη την 1η ΜΑΗ του 1886, που συμβολίζει την αγωνιστικότητα ,την ενότητα και την συνεχή διεκδίκηση για δουλειά, κοινωνική ασφάλιση, κοινωνική δικαιοσύνη, εργασιακή ευημερία υπέρ του κόσμου της μισθωτής εργασίας.

Η 1η ΜΑΗ είναι ο ΦΑΡΟΣ εκείνος που μας υπενθυμίζει ότι ο αγώνας μας , ο αγώνας των εργαζομένων είναι αγώνας σκληρού ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ που μέσα από αυτόν μπορούμε να έχουμε τα μόνο θετικά αποτελέσματα για την Τάξη μας και όχι αγώνας ταχύτητας όπως τον
επιζητούν και τον επιδεικνύουν σκοπίμως οι ισχυροί του δόγματος της ελεύθερης και ασύδοτης αγοράς για να εξυπηρετήσουν πιο εύκολα τα νεοφιλελεύθερα σχέδιά τους.
Η Εργατική Τάξη της Πατρίδας μας και μαζί και ολόκληρος ο Κλάδος των Χειριστών Μηχανημάτων τιμά τους Αγωνιστές Ήρωες της Τάξης μας και συνεχίζουμε στο ίδιο μετερίζι του Αγώνα.
* Αγωνιζόμαστε για να δικαιωθούν οι προσδοκίες μας.
* Αγωνιζόμαστε για να παύσει επιτέλους η εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο.
* Διεκδικούμε να διαμορφωθεί ένα καλύτερο και πιο δίκαιο εργασιακό , οικονομικό , ασφαλιστικό και κοινωνικό πλαίσιο για όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους ,τους άνεργους ,τους νέους.
Με μια φωνή και μια γροθιά γιορτάζουμε και τιμούμε την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
Και ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ
Την 8η ΜΑΗ 2016
ακολουθώντας τις απεργιακές κινητοποιήσεις ,συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για τον εορτασμό της ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ από τα κατά τόπους ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ της Χώρας .
Στην ΑΘΗΝΑ συμμετέχουμε δυναμικά στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνουν η ΓΣΕΕ και το Ε.Κ.Α. για την ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ 2016 .

Ζ Η ΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Συνάδελφοι,
Ο Αγώνας μας θα συνεχιστεί με 48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ενάντια στα σχέδια της Κυβέρνησης που θέλει την πλήρη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

* Με την ευκαιρία και εν όψει των εορτών του ΠΑΣΧΑ ,συνάδελφοι, η Ομοσπονδία μας εύχεται σε όλες τις Διοικήσεις των Σωματείων της δύναμής μας αλλά και σε όλους τους συναδέλφους χειριστές Μηχανημάτων έργου ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ .
Έχοντας πίστη, αυτοπεποίθηση και ελπίδα μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για μας και για τον Κλάδο μας. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ –ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.

Με συναδελφικούς, αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΓΙΑ ΤΗΝ Ο.Χ.Μ.Γ.Ε.
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝ. ΧΑΤΖΑΚΟΣ