Αριθμ.Πρωτ:1388                                                                                

 ΑΘΗΝΑ: 24/04/2019.

                                           Π Ρ Ω ΤΟ Μ Α Γ Ι Α     2019                                                    

         Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ  ΝΟΜΟΙ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ                                     ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Συνάδελφοι,        Μετά και τις εξελίξεις στο Συνέδριο  της Γ.Σ.Ε.Ε. σε ΚΑΛΑΜΑΤΑ  και  ΡΟΔΟ,  όπου κυριάρχησαν η βία και οι τραμπουκισμοί  από την πλευρά των μελών του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ  με αποτέλεσμα  την ματαίωση  του Συνεδρίου και την  εκλογή νόμιμης Διοίκησης ,τώρα έχει γίνει ακόμα πιο δύσκολο  το έργο μας ,ώστε να αντιπαλέψουμε την επίθεση που δεχόμαστε  στα δικαιώματά μας.

      Μια επίθεση η οποία είναι πολύπλευρη  καθώς, πέρα  της Κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής που δέχονται οι εργαζόμενοι  ,έχουμε επιπλέον  και την στήριξη της Κυβέρνησης  στα όσα διαδραματίστηκαν  σε  ΚΑΛΑΜΑΤΑ και  ΡΟΔΟ.

      Η  Κυβέρνηση  δεν προσπάθησε ,αρνήθηκε να  προασπίσει  την δημοκρατία και την ομαλή  λειτουργία του μεγαλύτερου  συνδικαλιστικού  οργάνου  της Πατρίδας μας.

      Όμως αυτές οι  συμπεριφορές   μας πεισμώνουν περισσότερο, μας κάνουν δυνατότερους και μαζικότερους.

      Έτσι, λοιπόν, θα τιμήσουμε και την φετινή ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ  ,τιμώντας  τους πρωτοπόρους  αγωνιστές του Εργατικού Κινήματος ,που θυσιάστηκαν  για τα μεγάλα  και διαχρονικά  δικαιώματα  της  Τάξης μας.

      Δικαιώματα που, μετά την βαρβαρότητα των Κυβερνητικών πολιτικών  των τελευταίων  δέκα χρόνων,  βρέθηκαν  στην  «κλίνη του  Προκρούστη» .

        Ενώνουμε τις φωνές μας  ,ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:                    Φέρτε μας πίσω  ότι μας πήρατε  άδικα τα τελευταία χρόνια.

    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  –  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

    • Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που   οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και  εγγυήσεων και την εμπέδωση της   εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Κανένα άλλο μέτρο  που θα επιβαρύνει τα συνήθη υποζύγια τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

• Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και     ανακούφισης των ανέργων. Διεκδικούμε, πολιτικές που θα δημιουργούν ανάπτυξη   και δεν θα εντείνουν την ύφεση,  εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς και φυσικά   αξιοπρεπείς συντάξεις για τους απόμαχους της   εργασίας.

• Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων   Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων    σε επίπεδα αξιοπρεπούς    διαβίωσης.

• Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Όχι άλλα άδικα και υπέρμετρα βάρη, όχι στη   συνέχιση της φορολογικής επιδρομής.

• Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του   κατώτατου μισθού και ημερομισθίου.  Αποκατάσταση της διαδικασίας, του   περιεχομένου και της καθολικότητας ισχύος του συνόλου των όρων (μισθολογικών   και λοιπών) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής   Σύμβασης Εργασίας και άμεση   επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του συλλογικού  εργατικού δικαίου   για την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και τη μετενέργεια του   συνόλου των όρων τους.

• Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια   τραπεζίτη!

• Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και

  κοινωνικών δικαιωμάτων, καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη   συνδικαλιστική δράση και την   απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των   εργοδοτών.

• Επανασύσταση των φορέων Εργατικής Εστίας και Κατοικίας ,που σήμερα είναι   αναγκαία κάθε    άλλο παρά ποτέ και έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους   αδύναμους συνανθρώπους μας.

• Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής   ωφέλειας.   Όχι στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.

• Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από   τα άδικα  και υπέρμετρα βάση της φορολογικής επιδρομής.

• Τέλος στον αυταρχισμό και τη φτωχοποίηση.

  Ο Κλάδος και το επάγγελμά μας δίνει αγωνιστικό  παρών  στο κάλεσμα των ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ  ΚΕΝΤΡΩΝ  την  ΤΕΤΑΡΤΗ  1η ΜΑΗ  2019.                                                    

   Συμμετέχουμε  στις  απεργιακές συγκεντρώσεις  των κατά τόπους Εργατικών Κέντρων  .                       ΚΑΙ

Στην  ΑΘΗΝΑ  στην συγκέντρωση της Γ.Σ.Ε.Ε και του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ  στην  ΠΛΑΤΕΙΑ  ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ    στις 11 π.μ.

                           ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ  ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

            ΝΑΙ   ΣΤΟΥΣ   ΑΓΩΝΕΣ   ΓΙΑ   ΤΗΝ   ΔΙΚΑΙΩΣΗ    ΜΑΣ

                ΝΑΙ  ΣΤΗΝ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  και  ΣΤΟΥΣ   ΝΟΜΟΥΣ

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

                                   Με Αγωνιστικούς  Χαιρετισμούς

                                           ΓΙΑ ΤΗΝ Ο.Χ.Μ.E.Ε.

                                               Η   ΔΙΟΙΚΗΣΗ