Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
ΠΡΟΣ
Όλα τα Σωματεία –Μέλη της δύναμης της Ομοσπονδίας
Έδρα τους

Συνάδελφοι, Ο Κλάδος των Χειριστών Μηχανημάτων Έργου συμμετέχει ΜΑΖΙΚΑ –ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ στην ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 12ης ΝΟΕΜΒΡΗ 2015.

Η Ομοσπονδία μας από πολύ νωρίς είχε ανιχνεύσει τις προθέσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ .
Προθέσεις που είχαν να κάνουν με την νομοθέτηση και υλοποίηση του τρίτου εξίσου επαχθούς Μνημονίου που προβλέπει ακόμα πιο βάρβαρα μέτρα απέναντι στην εργατική τάξη, την μισθωτή εργασία, απέναντι στα λαϊκά και φτωχά στρώματα της Πατρίδας μας.
Μάλιστα είχαμε καλέσει τα σωματεία μας αλλά και τους συναδέλφους χειριστές να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνιση.
Δυστυχώς, οι φόβοι και οι αγωνίες μας επαληθεύτηκαν με τον πιο σκληρό τρόπο ,αφού άλλη μια Κυβέρνηση άλλα μας είπε προεκλογικά και άλλα έπραξε μετεκλογικά??
Άλλη μια Κυβέρνηση αφενός αναιρεί τις υποσχέσεις της προς την Ελληνική Κοινωνία και αφετέρου εκτελεί κατά γράμμα τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων δανειστών και των Τροϊκανών.
Νομοθετεί ότι πιο κοινωνικά άδικο για χάρη της πρώτης και δεύτερης αξιολόγησης. Μιας αξιολόγησης η οποία θα πρέπει να προβλέπει την ευημερία και την αρμονία των αριθμών εν αντιθέσει με τις βασικές ανάγκες των Ελλήνων πολιτών .
Έρχονται και βάζουν στην κλίνη του Προκρούστη ότι τελευταίο έχει απομείνει ως ανάχωμα για την ζωή μας. Διαλύουν την Κοινωνική Ασφάλιση ‘‘τα όσια και τα ιερά μας’’ και από σύστημα καθολικό και αναδιανεμητικό το κάνουν «λένε» μεταρρυθμιστικό. Δηλαδή σύστημα απλής ασφάλισης που εξασφαλίζει συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας.
Ξαναθεμελιώνουν?? = τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, καθώς τις απελευθερώνουν στον απόλυτο βαθμό ,μέχρι που αφήνουν ελεύθερο το δικαίωμα στον εργοδότη όποτε θέλει και όσους θέλει να απολύει.
./.
-2-
Δημιουργεί φοροκαταιγίδα που θα πνίξει στην κυριολεξία εργαζόμενους, συνταξιούχους καθώς και κάθε άνθρωπο του μόχθου και βέβαια συνεχίζουν με την πολιτική τους να συντηρούν και να αυξάνουν την ανεργία δημιουργώντας μεγάλες κοινωνικές ανισότητες αγνοώντας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια που δεν είναι άλλη από το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία.

– Απέναντι σε όλα αυτά δεν πρέπει να μένουμε απαθείς.
– Η ανοχή και σε αυτή την Κυβέρνηση έχει πλέον ημερομηνία λήξης.
– Αγωνιζόμαστε, δίνουμε τα χέρια και αντιπαλεύουμε την αδικία.

Σύσσωμος ο Κλάδος των Χειριστών υψώνει την φωνή του μαζί με την φωνή χιλιάδων εργαζομένων για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης και εξουθενωτικής πολιτικής που παράγει φτώχεια και εξαθλίωση ,συμμετέχοντας στο Απεργιακό Αγωνιστικό Πρόγραμμα των κατά τόπους Εργατικών Κέντρων.

Στην Αθήνα η Απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ την ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015 στις 11,00΄π.μ.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝ. ΧΑΤΖΑΚΟΣ