ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΩΝ
ΚΑΙ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Γραφεία:Μενάνδρου 85 – 104 38 Αθήνα
Τηλ.210-5237318 , ΦΑΞ: 210-5227823
Site:www.oxmge.gr & e-mail: omosp@oxmge.gr

Αθήνα : 26/07/2016
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 986
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΡΟΣ
Όλα τα Σωματεία –Μέλη της δύναμης της Ομοσπονδίας
Έδρα τους
———-
Ανταμώνουμε αγωνιστικά στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης
το Σάββατο 10/09/2016 στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Συνάδελφοι,
Το ραντεβού μας στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης έχει διεκδικητικό χαρακτήρα. Δημιουργούμε μεγαλύτερη ενότητα ,μαζικότητα ,δυναμικότητα .
Το μήνυμά μας θα πρέπει να αντηχήσει παντού?
Να το αισθανθεί η Κυβέρνηση ,οι δανειστές και οι εργοδότες .
Εμείς συνεχίζουμε στο δύσκολο δρόμο του αγώνα ,όσο αυτοί συνεχίζουν να ξηλώνουν το πουλόβερ των εργασιακών, οικονομικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων.
Κυβέρνηση, Δανειστές και Εργοδότες συνεχώς θέτουν καινούργιες προϋποθέσεις για την πλήρη απαξίωση και φτωχοποίησή μας με περαιτέρω περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις ,με χαράτσια μέσα από το φορολογικό , με απολύσεις όποτε θέλουν γατί έτσι το θέλουν .
* Διαλύουν το Ασφαλιστικό σύστημα αποτυπώνουν το ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ στην κάθε πτυχή του πιο σκληρού νεοφιλελεύθερου αφηγήματος.
* Ονειρογεύονται την μη συνδικαλιστική μας ύπαρξη .Θέλουν την απόλυτη αφωνία της Εργατικής έκφρασης. Επιθυμούν ως «μάνα εξ ουρανού» την διάλυση του Εργατικού Κινήματος με στόχο να μη υπάρχει δομημένη συλλογική έκφραση και εκπροσώπηση των εργαζομένων.
* Αναπολούν και εύχονται τον κάθε εργαζόμενο μόνο του ,χωρίς στήριξη στις ορέξεις των εργοδοτών.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ όλα αυτά πραγματοποιούνται μετά από την εξαπάτηση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς τον Ελληνικό Λαό.
Υφάρπαξαν τα ηνία της διακυβέρνησης της Χώρας αποτυπώνοντας το δήθεν ευαισθητοποιημένο ,μαχητικό ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΡΟΦΙΛ τους για ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών. Όμως πλέον κάθε κατεργάρης πάει στον πάγκο του?
Οι εργαζόμενοι έμαθαν και κατάλαβαν?
Κατάλαβαν μάλιστα πάρα πολύ καλά τι σημαίνει να μεταλλάσσεσαι από υπέρμετρα αριστερός πριν τις εκλογές σε υπέρμετρα νεοφιλελεύθερος μετά τις εκλογές?

Το μάθαμε και το αισθανθήκαμε πολύ καλά το τι σημαίνει να συνεχίζουν να νομοθετούν μνημόνια, ενώ είχαν δεσμευθεί και υποσχεθεί αλλαγή πολιτικής δίκαιης με κοινωνικό , προοδευτικό και ριζοσπαστικό πρόσημο.
Παρόλα αυτά ,ενώ ξέρουν ότι έχουμε καταλάβει, αυτοί συνεχίζουν και πιστεύουν ότι με το που θα αυτοονομαστούν ως ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ή ως ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ θα εξαγνισθούν και θα αποποιηθούν τις ευθύνες τους από τις σκληρές και βάρβαρες πολιτικές που νομοθετούν.
Είναι όμως γελασμένοι? Δεν μπορούν πλέον να εξαγνιστούν στα μάτια και στην συνείδηση των εργαζομένων μετά και το 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ και την αποτύπωσή του από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Συνάδελφοι, Τα παχιά και μεγάλα ψέματα μας πείσμωσαν?
Αυτή η έσχατη κοροϊδία μας δυναμώνει ακόμα πιο πολύ.
Δεν κάνουμε καμία υποχώρηση.
Διατρανώνουμε την φωνή μας στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ από την Ελληνική Κυβέρνηση:
= Να σταματήσει τώρα τις πολιτικές λιτότητας.
= Να τερματίσει τώρα τις συνεχόμενες σκληρές πολιτικές που αδικούν συνέχεια τους αδύναμους και ρίχνουν τα βάρη της οικονομίας στις πλάτες μας .
= Να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις και τις υποσχέσεις της που έδωσε προεκλογικά .
ΚΑΛΟΥΜΕ την Ελληνική Κυβέρνηση να μην κάνει βήμα πίσω από τα συμφωνηθέντα των Κοινωνικών Εταίρων ως ενιαία γραμμή διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά με Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και Δανειστές παρά την « ήξεις – αφίξεις» στάση του ΣΕΒ, που ξέχασε μέσα σε μια ημέρα τι συμφώνησε και τελικά τι υπέγραψε???
Τα Συνδικάτα και οι εργαζόμενοι του Ιδιωτικού Τομέα θεωρούν ότι οι βέλτιστες πρακτικές, που επιθυμούν κάποιοι να αποτυπωθούν, απορρέουν και υφίστανται μόνο μέσα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο και την προστασία των Κοινωνικών και Εργασιακών δικαιωμάτων.
Δεν μπορεί να τεθεί θέμα μείωσης κατώτατου μισθού ή κατάργησης 13ου και 14ου μισθού ή οποιουδήποτε άλλου Επιδόματος.
Οφείλουμε να επισημάνουμε την αναγκαιότητα ύπαρξης κοινωνικού διαλόγου για τον θεσμό των ελεύθερων διαπραγματεύσεων ,για την συζήτηση, συμφωνία και υπογραφή ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ (Εθνικής Γενικής. Κλαδικών και Ομοιοεπαγγελματικών ) που θα διασφαλίζουν τον μισθό με γενική ,καθολική ισχύ και επεκτασημότητα για όλους τους εργαζόμενους.
Αναγνωρίζουμε τον εκσυγχρονισμό του Ν.1264/1982 ,ώστε να αντιμετωπίσει όλες εκείνες τις θολές παραμέτρους ,χωρίς όμως να διακυβεύεται το αναφαίρετο δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ ,καθώς και στην συνταγματική προστασία της ελεύθερης και ανεμπόδιστης έκφρασης και δράσης .
Επιβάλλεται εδώ και τώρα ειλικρινής και ουσιαστικός διάλογος που θα βρει λύσεις για να αντιμετωπίσει την μάστιγα της εποχής μας που είναι η ΑΝΕΡΓΙΑ και θα δικαιώνει τους συναδέλφους μας στο αναφαίρετο δικαίωμα για δουλειά.
Με ορόσημο την υπευθυνότητα και τον ρεαλισμό ,έτσι όπως το απαιτούν οι σημερινές συνθήκες ,τα Συνδικάτα και οι Εργαζόμενοι αντιστέκονται ,απαιτούν και διεκδικούν . ./.

Αυτό οφείλει να το αποτυπώσει και η σημερινή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέναντι στους δανειστές.
Έτσι ,λοιπόν,δίνουμε ραντεβού:

ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στο ΑΓΑΛΜΑ του ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Το ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016 και ώρα 18,00΄μμ.

Ανταμώνουμε ΟΛΟΙ οι Χειριστές Μηχανημάτων έργου
Ξεκινήσαμε Αυτόν τον ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΓΩΝΑ και θα ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ
Να τον ΔΙΝΟΥΜΕ μέχρι την ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΑΣ.

Με Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς
ΓΙΑ ΤΗΝ Ο.Χ.Μ.Γ.Ε.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ