Αθήνα : 1/6/2016
ΑΡ.ΠΡΩΤ.:975

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρώτα οι Υποσχέσεις – Μετά Τα Ψέματα
Και Τώρα
Άγρια και Σκληρά Μέτρα

Συνάδελφοι,
Έχουν πλέον ξημερώσει ακόμα πιο δύσκολες μέρες για εμάς, τις οικογένειές μας και την Πατρίδα μας .
Δυστυχώς ούτε στα πιο ψευδεπίγραφα όνειρα μας δεν φανταζόμασταν τέτοια άδικη και σκληρή αντιμετώπιση από την σημερινή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.
Μια Κυβέρνηση που, όσο ήταν από την πλευρά της αντιπολίτευσης, υποσχόταν και δεσμευόταν για την αποκατάσταση της κοινωνικής αδικίας.
Βροντοφώναζε και έσκιζε τα ιμάτιά της για την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης ,για αφορολόγητο στις 12.000,00 ευρώ ,για κατάργηση του ΕΝ.Φ.Ι.Α , για επαναφορά του κατώτατου Μισθού στα 751,00ευρώ, για επαναφορά του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων με καθολικότητα και επεκτασιμότητα, για υπογραφή Κλαδικών και Ομοιοεπαγγελματικών Συμβάσεων, για διαγραφή με έναν Νόμο και ένα Άρθρο για το σύνολο των Μνημονιακών Νόμων που άλλαξαν την ζωή μας τα προηγούμενα χρόνια.
H σημερινή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο είπε γενικευμένα ψέματα και παραπλάνησε την Ελληνική Κοινωνία ,αλλά έρχεται τώρα ,σαν νεοφιλελεύθερος οδοστρωτήρας και νομοθετεί ακόμα πιο δυσβάσταχτα μέτρα ενάντια στην Εργατική Τάξη της Πατρίδας μας.
* Νομοθέτησε τον ΝΟΜΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ για το Ασφαλιστικό που καταργεί ,στο σύνολό του, όλα τα κοινωνικά χαρακτηριστικά της Ασφάλισης.
* Οδηγεί τους εργαζόμενους για εργασία μέχρι τα βαθιά τους γεράματα στα 67 χρόνια .
* Οι συντάξιμες αποδοχές τους θα είναι Επιδόματα φτώχειας ?.
* Απομάκρυναν την Δημόσια Κρατική ομπρέλα από το Ασφαλιστικό σύστημα με μείωση της Κρατικής Χρηματοδότησης ,με στόχο την πλήρη απαλλαγή του Κράτους και την εισχώρηση Ιδιωτικών Εταιρειών.
* Μειώνουν τις σημερινές Κύριες και Επικουρικές συντάξεις και σφαγιάζουν τις συντάξεις των επόμενων γενεών, οι οποίες πλέον θα υπολογίζονται στο σύνολο του εργασιακού βίου με την πλειοψηφία των εργαζομένων στην ανεργία και με μισθούς στα 586,00ευρώ . ./.
-2-
* Καταργούν το ΕΚΑΣ στους φτωχούς συνταξιούχους.
* Εκμηδενίζουν αναπηρικές συντάξεις και Προνιακά Επιδόματα.
Ένας Ασφαλιστικός Νόμος ο οποίος δεν δημιουργεί κανένα όραμα και καμιά προοπτική στους σημερινούς εργαζόμενους για να απαιτήσουν και να διεκδικήσουν εργασία με ασφάλιση, καθώς γνωρίζουν ότι αυτό που θα πάρουν ως σύνταξη στην απομαχία της εργασίας τους θα είναι ψίχουλα.
Όμως οι Αριστερο-Δεξιοί ΜΑΓΟΙ δεν σταματούν εδώ ??
Συνεχίζουν ,αποδέχονται μετά «Βαϊων και Κλάδων» τις εντολές των δανειστών για την λειτουργία του «ΚΟΦΤΗ» (Αυτόματος Μηχανισμός Δημοσιονομικής Προσαρμογής ). «ΚΟΦΤΗΣ» ,λοιπόν , που θα κουρεύει κατευθείαν , ώστε να ισοσκελίζει όλες τις αποκλίσεις από τους στόχους του Προϋπολογισμού και σημειωτέον ότι αυτό το κούρεμα θα ξεκινάει πρώτα από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
Είναι, δηλαδή, κάτι σαν την ιστορία με το κρεβάτι του Προκρούστη που ότι περίσσευε πέρα από αυτό κοβόταν κατευθείαν.
Στην Κυβέρνηση ,λοιπόν, πρώτα τους ενδιαφέρει να βγαίνουν οι αριθμοί και μετά οι ανάγκες των Ελλήνων Πολιτών.
Ήταν όμως να μην πάρουν φόρα και τώρα που πήραν συνεχίζουν νομοθετώντας
ξανά στις 22/05/2016 ένα ιδιαίτερα βάρβαρο πολυνομοσχέδιο με άδικα και σκληρά υφεσιακά προαπαιτούμενα ,που μας αναγκάζει από την 1η ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 να πληρώσουμε ακόμα και τον αέρα που αναπνέουμε ,καθώς τα περισσότερα αγαθά και υπηρεσίες θα ακριβήνουν έως τον Ιανουάριο του 2018.
Μετά τις αυξήσεις στην φορολογία του εισοδήματος η Κυβέρνηση δίνει την χαριστική βολή αυξάνοντας τους φόρους και στην κατανάλωση.
Η κατεύθυνση γνωστή και εύκολη, για όλους όσους ασκούν Κυβερνητική πολιτική και δεν είναι άλλη από την εισπρακτική κατεύθυνση.

= Αύξηση Φ.Π.Α. κατά μια ποσοστιαία μονάδα.Ήταν 13% ,πήγε στο 23% και τώρα
στο 24%.
= Αύξηση φόρου στη βενζίνη, στο πετρέλαιο κίνησης, στο πετρέλαιο θέρμανσης .
= Αύξηση στη σταθερή τηλεφωνία ,στο internet , στη συνδρομητική τηλεόραση.
= Αύξηση στον καφέ, στα ποτά ,στα τσιγάρα .
Αυτά είναι μερικά από τα νέα μέτρα που ήρθαν και θα έρθουν στην πορεία για να μείνουν στη ζωή μας και να την κάνουν ακόμα πιο δύσκολη.
Βέβαια δεν μπορεί να έλλειπε και το κερασάκι στην τούρτα, άσχετα βέβαια αν προβλέπονται πολλά κερασάκια ακόμα στο μέλλον.
Τα ασημικά της Χώρας ,η περιουσία των Ελλήνων Πολιτών ,τα ιερά και τα όσια της Πατρίδας μας δίνονται για τα επόμενα 99 χρόνια προς εκμετάλλευση , αξιοποίηση, πώληση.
Εμείς ,ως εργαζόμενοι ,πάνω σε αυτή την παραπλάνηση που υποστήκαμε , πάνω σε αυτά τα ανυπέρβλητα ψέματα που ακούσαμε ,μα –κυρίως- πάνω στα άδικα και
./.
-3-
βάρβαρα νομοθετήματα που ψηφίστηκαν και κάνουν τη ζωή μας δυσκολότερη οφείλουμε να απαντήσουμε και θέλουμε να τους αποδώσουμε ένα πολύ μεγάλο :
«ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» ,για την μεγάλη γενναιοδωρία τους ?.
Όμως θα θέλαμε να τους υπενθυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι δεν ξεχνούν .
Θα πάρουν και αυτοί την ίδια απάντηση , την κατάλληλη στιγμή ,όπως την πήραν και οι προηγούμενοι ,οι προκάτοχοί τους.
Όσο συνεχίζουν έτσι, χωρίς να κάνουν τίποτε ,ώστε το δίκαιο να αποκαταστήσει
το άδικο, μας ενώνουν περισσότερο, μας πεισμώνουν πιο πολύ».
Συνάδελφοι,
Γνωρίζουμε ότι θα υπάρξει σκληρή συνέχεια , καθώς μπροστά μας υπάρχει το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, συνδικαλιστικά, τις ομαδικές απολύσεις.

Δεν μας απομένει άλλος δρόμος. Συσπειρωνόμαστε κάτω από τα συνδικάτα μας.

Όλοι μαζί με μια φωνή ,με μια γροθιά ώστε να τους αναγκάσουμε να αλλάξουν τις πολιτικές τους ,να γίνουν ανθρώπινες, κοινωνικές , να γίνουν δίκαιες.

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ.
Με Aγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΓΙΑ ΤΗΝ Ο.Χ.Μ.Γ.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝ. ΧΑΤΖΑΚΟΣ