ΑΘΗΝΑ: 24/02/2021.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Άλλο ένα δυσάρεστο γεγονός θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος στο επάγγελμά μας.

Χειριστής μηχανήματος έργου κάτω από αδιευκρίνιστες αιτίες έχασε τη ζωή του στο εργοτάξιο του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης.

Η ομοσπονδία χειριστών καλεί όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να ρίξουν φως στα αίτια ενός ακόμα εργατικού θανατηφόρου ατυχήματος.

Ενώ το επάγγελμά μας κατέχει τη δυσάρεστη πρωτιά των μεγάλων εργατικών θανατηφόρων ατυχημάτων κάποιοι ανεύθυνοι ειδήμονες ευαγγελίζονται την πλήρη απελευθέρωση και αυθαιρεσία στο επάγγελμά μας χωρίς κανόνες αξιοπιστίας ως προς την απόκτηση άσκησης του επαγγέλματος.

Θέλουν χειριστές fast truck για όλες τις δουλειές και αμειβόμενοι με μισθούς ανειδίκευτου εργάτη.

Το επάγγελμα πρέπει να παραμείνει ασφαλές ως προς την εκτέλεση του με αρχές και κανόνες αδειοδότησης και συνεχούς πιστοποίησης και κατάρτισης.

Επιπλέον οφείλει η κυβέρνηση με πολιτική βούληση από το αρμόδιο υπουργείο να κάνει επιτέλους πράξη αυτά που φωνάζουμε χρόνια τώρα, συνεχείς και ανελλιπώς ελέγχους που θα διασφαλίσουν την εργασιακή υγεία και ασφάλεια όλων των συναδέλφων μας χειριστών.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και το Σωματείο Χειριστών Ηρακλείου είναι από την πρώτη στιγμή παρόν και παρακολουθούν ως θεματοφύλακες τις εξελίξεις ώστε να διαλευκανθούν έγκαιρα και έγκυρα τα αίτια του ατυχήματος.

Καλούμε όλους τους αρμόδιους εμπλεκόμενους να αποδώσουν δικαιοσύνη στις όποιες παραβλέψεις και αστοχίες αυτού του εργατικού θανατηφόρου ατυχήματος.

Με εκτίμηση

ΓΙΑ ΤΗΝ Ο.Χ.Μ.Ε.Ε