ΑΘΗΝΑ:  10/10/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Θέμα: Είναι  ανεύθυνοι,  είναι επικίνδυνοι προσπαθούν να νομοθετήσουν να μην χρειάζεται άδεια άσκησης επαγγέλματος σε όλα τα μηχανήματα έργου Κλαρκ δυνατότητας ανύψωσης μέχρι 2,5 τόνους.

Συνάδελφοι,

Την Δευτέρα στις 14:00 μ.μ.  ξεκινάμε να δώσουμε τη μάχη μας στη Βουλή ώστε να αποτρέψουμε ένα έγκλημα  προμελετημένο που προσπαθεί να συντελέσει το υπουργείο ανάπτυξης.

Συζητείτε στην επιτροπή της βουλής η θέληση της κυβέρνησης να απελευθερώσει των χειρισμό μηχανημάτων έργου στην ειδικότητας 2 μηχανήματα (κλαρκ).

Μετά την πίεση των εργοδοτών ( λοτζίστικ ,  αποθήκες , σούπερ μάρκετ  ) το αρμόδιο υπουργείο εκτελεί κατά γράμμα τις απαιτήσεις τους , ώστε όλα τα κλαρκ δυνατότητας ανύψωσης  μέχρι των 2.5 τόνων  να μην χρειάζεται άδειας άσκησης επαγγέλματος.

Θέλουν να δώσουν την δυνατότητα  σε ανειδίκευτους εργάτες να χειρίζονται ( να μεταφέρουν και να ανυψώνουν φορτία)  2,5 τόνων χωρίς καμία άδεια , χωρίς καμία προϋπηρεσία.

Στην ειδικότητα με τα περισσότερα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα  αυτή των κλαρκ έρχονται να διαμορφώσουν ένα άναρχο πλαίσιο χωρίς αρχές και κανόνες χωρίς κανένα κανονιστικό πλαίσιο.

Ακόμα και  για άδεια αυτοκινήτου και μηχανής χρειάζεται να πραγματοποιηθούν συγκεκριμένα μαθήματα για την απόκτηση της .

Οι αθεόφοβοι εκτελεστές των εργοδοτικών φιρμανιών ,είναι έτοιμοι να νομοθετήσουν αγνοώντας την επικινδυνότητα του επαγγέλματος αγνοώντας την εκατόμβη νεκρών συναδέλφων που έχουμε μέχρι σήμερα.

Η κυβέρνηση  επιπλέον είναι έτοιμη να δημιουργήσει στρατιά ανέργων αδειούχων χειριστών κλαρκ καθώς πλέον ο ανειδίκευτος εργάτης θα συμφέρει οικονομικά, θα είναι χρήσιμος, και θα είναι  πλέον το παιδί για όλες τις δουλειές.

Η Ομοσπονδία και τα σωματεία όλης της χώρας συντονισμένα θα δώσουν ένα πολύπλευρο αγώνα ώστε να μην περάσουν τα θέλω των εργοδοτών που έχουν ως σύμμαχο τις νομοθετικές ρυθμίσεις  της κυβέρνησης.

Για την Ο.Χ.Μ.Ε.Ε.

Η Διοίκηση.