ΑΘΗΝΑ:  19/04/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς

Όλα τα σωματεία –μέλη της δύναμης  της  Ομοσπονδίας

Έδρα τους

ΘΕΜΑ: Εν αναμονή του περιβόητου και πολυδιαφημιζόμενου εργασιακού νόμου που προτίθεται να φέρει η Κυβέρνηση. Όταν θα χρειαστεί θα πρέπει να είμαστε όλοι εδώ. Να  ενώσουμε δυνάμεις,  να αντιδράσουμε και να απαντήσουμε.

Συνάδελφοι , 

Συνδικαλισμό από κατευθυνόμενες αναφορές δημοσιογράφων που εξυπηρετούν  συγκεκριμένα συμφέροντα , δεν πρόκειται ποτέ να κάνουμε. 

Συνδικαλισμό με κομματικά χαρακτηριστικά πάλι δεν θα κάνουμε.

Αυτό που προσπαθούμε να φέρουμε εις πέρας  είναι να εκπροσωπήσουμε και να αναδείξουμε τις ανάγκες τις αγωνίες και τα προβλήματα του επαγγέλματος μας.

Έτσι λοιπόν η  Ομοσπονδία χειριστών δεν γνωρίζει   και δεν μπορεί να ξέρει  εκ τον προτέρων τις αλλαγές  που θα επιφέρει ο καινούριος εργασιακός νόμος.

Υποψιαζόμαστε  ότι μπορεί να υπάρξουν αλλαγές  οι οποίες θα ανατρέψουν το εργασιακό περιβάλλον που  ήδη ξέραμε.

Γι αυτό είμαστε εδώ. Γι αυτό  θα πρέπει να είμαστε όλοι εδώ.

Ο καινούριος εργασιακός νόμος όποτε και να ψηφιστεί θα πρέπει  πρωτίστως να κατατεθεί για  συζήτηση και διαβούλευση  όπου συμμετέχουν πολιτικά κόμματα και οι κοινωνικοί εταίροι ( συνδικάτα ) και θα χρειαστεί περίπου ένας μήνας  μέχρι να γίνει νόμος του κράτους.

Εκεί θα δούμε και θα διαπιστώσουμε όλες τις αλλαγές που προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση. 

Εκεί θα πρέπει να είμαστε και εμείς,  όλοι εμείς! Την κατάλληλη ώρα  και στιγμή , να αντιδράσουμε με  μαζικό και δυναμικό τρόπο ,  ώστε να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω τις όποιες  αντεργατικές  νομοθετικές ρυθμίσεις που θα αλλάζουν τη ζωή μας , τη ζωή των οικογενειών μας ,   και τη ζωή των παιδιών μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ο.Χ.Μ.Ε.Ε.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ