ΘΕΜΑ:  Επικίνδυνοι για την εργατική τάξη. Συλλαλητήριο και πορεία διαμαρτυρίας στην Θεσσαλονίκη 9 Σεπτέμβρη.

Συνάδελφοι,  η επιβεβαίωση να διατηρηθεί στα κυβερνητικά έδρανα, με την ψήφο του ελληνικού λαού στις απερχόμενες βουλευτικές εκλογές, προκάλεσε στην κυβέρνηση αντεργατική βουλιμία. Ξεδιπλώνει τώρα πιο απελευθερωμένα την σκληρή αντιλαϊκή εργασιακή της ατζέντα.

Μια ατζέντα που την βαπτίζει δήθεν δίκαιη και ευρωπαϊκή για να αποποιηθεί τις ευθύνες της από τη μία, και από την άλλη, δήθεν να επιδείξει εργασιακή δικαιοσύνη.

Όσο και αν θέλουν να πείσουν ότι νομοθετούν ευρωπαϊκά, αλληλέγγυα και ισότιμα, η αλήθεια είναι άλλη. Νομοθετούν άδικα, νομοθετούν υπέρ μιας αγοράς εργασίας ελεύθερης και ασύδοτης, χωρίς όρους και κανόνες.

Νομοθετούν υπέρ των εργοδοτών και των οικονομικά ισχυρών αδιαφορώντας για τις ανάγκες των εργαζομένων.

Νομοθετούν να δουλεύει ο εργαζόμενος παραπάνω ώρες ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες τους.

Αλλά για τις πιέσεις της Ευρωπαϊκής  Ένωσης  και του ΟΑΣΑ για γενναίες αυξήσεις των μισθών των Ελλήνων εργαζομένων δεν βγαίνει μηλιά.

Για πιέσεις της Ευρωπαϊκής  Ένωσης  και του ΟΑΣΑ για αναγκαίο κοινωνικό διάλογο με απελευθέρωση και με υπογραφή συλλογικών συμβάσεων δεν γίνεται καμία κουβέντα.

Για τις συνεχόμενες πιέσεις των εργαζομένων και των ελληνικών συνδικάτων για εργασία, ευημερία και εργασιακή πρόοδο, με υγεία,  ασφάλεια, και αύξηση μισθών ούτε λόγος ούτε ακρόαση.

Συνάδελφοι οφείλει η κυβέρνηση να ακούσει τις διεκδικήσεις μας. Οφείλει να αποκαταστήσει το δίκαιο απέναντι στο άδικο που προσπαθεί να νομοθετήσει.

                                                   ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Αυξήσεις μισθών
  • Συλλογικές Συμβάσεις
  • Δικαιοσύνη
  • Ισότητα
  • Ποιότητα ζωής
  • Αξιοπρεπή ωράρια

Ο κλάδος μας θα δώσει δυναμικό παρών στο Πανεργατικό Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης  9 Σεπτέμβρη και ώρα 18.00 μμ. στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

Με Συναδελφικούς Χαιρετισμούς

ΓΙΑ ΤΗΝ Ο.Χ.Μ.Ε.Ε.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ