ΑΘΗΝΑ:  28/03/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ:  Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 6 Απριλίου 2022.

Συνάδελφοι,

Οι εξελίξεις οι οποίες διαδραματίζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, είχαν να ξανά εμφανιστούν πριν από 100 χρόνια.

Η πανδημική κρίση έχει επιφέρει εντατικά προβλήματα και στην κοινωνία αλλά και στην οικονομία.

Ο πόλεμος που μαίνεται στην Ουκρανία έχει αναταράξει τον Παγκόσμιο Χάρτη με συνέπειες οι οποίες θα είναι επιζήμιες για άλλη μια φορά και πάλι ενάντια στους εργαζόμενους.

Όλο αυτό το σπιράλ των κρίσεων έχει δημιουργήσει ένα ντόμινο ακρίβειας και οικονομικής αστάθειας που υποβαθμίζει αισθητά το ήδη υποβαθμισμένο βιοτικό επίπεδο των εργαζόμενων.

Η αγωνία και η ανασφάλεια των εργαζόμενων για το παρών και το μέλλον των ίδιων και των οικογενειών τους, δημιουργεί ένα απρόβλεπτο περιβάλλον για την κοινωνική συνοχή.

Δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Τα μάτια της ερμητικά κλειστά, ενώ επιπλέον κωφεύει να ακούσει τις αγωνίες και τις ανάγκες που εκπέμπουν οι εργαζόμενοι ώστε να δώσει καταλυτικές και ουσιαστικές απαντήσεις.

Απαντήσεις δεν έχει δώσει ούτε για την δημοκρατική επαναρύθμιση των εργασιακών σχέσεων του συλλογικού εργατικού δικαίου.

Δυστυχώς αυτό που αποφαίνεται, είναι πως οι εργαζόμενοι και οι ανάγκες τους δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν από την κυβέρνηση όλα εκείνα που είχε δεσμευτεί ο πρωθυπουργός προεκλογικά.

Συνάδελφοι Χειριστές Διεκδικούμε και Απαιτούμε:

  1. Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις
  2. Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης στο επάγγελμα του Χειριστή Μηχανημάτων Έργου με αυξήσεις και όρους που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των συναδέλφων χειριστών
  3. Να υπερισχύσουν οι κλαδικές και όμοιο επαγγελματικές συμβάσεις έναντι των επιχειρησιακών και να είναι καθολικής ισχύος
  4. Να παρθούν τώρα μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας
  5. Να παρθούν μέτρα για την διασφάλιση της ενεργειακής κρίσης
  6. Να σταματήσει τώρα ο πόλεμος

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ

Όλοι οι συνάδελφοι χειριστές συμμετέχουμε ενεργά – μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις των κατά τόπων εργατικών κέντρων στους νόμους της χώρας μας.

Στην Αθήνα συμμετέχουμε αγωνιστικά στην απεργιακή κινητοποίηση – συγκέντρωση και πορεία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 π.μ.

Ο Μισθός ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ

Ο Λογαριασμός ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Με Συναδελφικούς Χαιρετισμούς

ΓΙΑ ΤΗΝ Ο.Χ.Μ.Ε.Ε.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ