Αθήνα: 30/05/2023

ΘΕΜΑ:  Θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα στην Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα.

Συνάδελφοι,

Άλλο ένα εργατικό θανατηφόρο ατύχημα ήρθε να προστεθεί στο βαρύ και μεγάλο κατάλογο που έχει αναφορά στο επάγγελμά μας. Άλλος ένας συνάδελφός μας χειριστής έχασε τη ζωή του πάνω στο μηχάνημα έργου Γερανοφόρο όχημα στην Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος.

Δυστυχώς φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Η Ομοσπονδία Χειριστών και τα σωματεία της σε όλη τη χώρα βγάζουν κραυγές αγωνίας το τελευταίο χρονικό διάστημα για το ντόμινο των συνεχόμενων εργατικών δυστυχημάτων με δεκάδες νεκρούς συναδέλφους χειριστές.

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί κωφεύουν . Η κυβέρνηση αγνοεί να επιδείξει ένα δίχτυ προστασίας με συνέπεια ένα ολόκληρο επάγγελμα να λειτουργεί αφενός στον αυτόματο πιλότο και αφετέρου αναλόγως τις κοινωνικές ευαισθησίες που επιδεικνύει ο κάθε εργοδότης.

Εντατικοποίηση της εργασίας.

Εργαζόμενοι για όλες τις δουλειές.

Απαξίωση των μέτρων ασφαλείας.

Έχουν δημιουργήσει μια ζούγκλα στην έκβαση της εργασιακής μας δραστηριότητας που τις συνέπειες τις πληρώνουν οι ίδιοι οι συνάδελφοι χειριστές ακόμα και με τη ζωή τους.

Οφείλει το ΣΕΠΕ να αναλάβει πρωτοβουλία για την διαφύλαξη της ασφαλούς εργασίας στο επάγγελμά μας.

Η Ο.Χ.Μ.Ε.Ε. θα επιδιώξει συνάντηση με τον Διοικητή του ΣΕΠΕ για συζήτηση και δημιουργία ενός αξιόπιστου και ασφυκτικού πλαισίου ελέγχου και πρόληψης.

Με Συναδελφικούς Χαιρετισμούς

ΓΙΑ ΤΗΝ Ο.Χ.Μ.Ε.Ε.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ